Alergény
Alergény budú označované pri jednotlivých jedlách v ponuke číslami od 1-14
Zoznam alergénnych zložiek:
l. Obilniny obsahujúce lepok
t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos,špalda, pšeno, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
okrem: pšeničných glukózových sirupov, dextrózy, pšeničných maltodextrín, jačmenného glukózového sirupu
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
okrem: rybacej želatíny, používanej ako nosič vitamínov alebo karotenoidných prípravkov rybacej želatíny alebo rybacieho oleja používaných na čírenie piva a vína
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
t.j. mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, makadamové orechy, queenslandské orechy, para orechy, pistácie, a výrobky z nich
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Kysličník siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg, vyjadrené ako SO2.
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich
Uvádzanie pôvodu mäsa:
Hovädzie mäso : Irsko
Kuracie mäso : Slovensko