SUROVINY
(NE) BUĎ Z TOHO TALIAN :-)
Dávame si záležať na kvalite, u nás nájdete na neapolskej pizzi kvalitné talianské šunky, salámy, syry ...
Každý týždeň čerstvo dovezené z Talianska naším dodávateľom.
Mäsové výrobky : SALUMIFICIO SORRENTINO
Mliečne výrobky : SORÌ ITALIA
- LA NAPOLETANA - Špeciálna múka na contemporary neapolskú pizzu.
- Prosciutto COTTO je svetloružová, jemne ochutená šunka vyrábaná vo väčšine regiónov v Taliansku. Cotto sa odlišuje od ostatných prosciutti tým, že je marinované alebo dusené. Šunky sú vykostené a potom pomaly varené v slanom náleve pri nízkych teplotách počas dlhšej doby, niekedy až niekoľkých dní.
- Prosciutto CRUDO - surová šunka od kosti, nasolená a zrejúca na morskom vzduchu. Má rubínovo červený odtieň a intenzívnejšiu chuť ako cotto. Jej výrazná vrstva bieleho tukového mramorovania vyvažuje slanosť šunky.
- Saláma NAPOLI - korenená bravčová saláma, so stredne hrubým zrnom a mierne údenou sladkou chuťou. Je vyrobená podľa starodávneho neapolského receptu a sušená na vzduchu najmenej 6 týždňov. Jediná nepikantná saláma v našej ponuke.
- Saláma VENTRICINA PICCANTE - tradičná saláma z regiónu Abruzzo. Svoj nezameniteľný charater ma vďaka tomu, že mäso sa nemelie, ale krája a to rovnako ako aj pridaná slanina. Výsledná saláma má pôvabnú oranžovo červenú farbu a jemne sladko pikantnú chuť.
- Saláma SPIANATA - plochá, štvorhranná saláma, ktorá obsahuje tie vôbec najlepšie bravčové kúsky, soľ a veľa červených kalábrijských chilli papričiek. najpikantnejšia saláma v našej ponuke.
- NDUJA - kalábrijská špecialita s jemnou textúrou. Je vyrobená z bravčového tuku pomletého s horkým peperoncínom (kalábrijské korenie), ktoré mu dodáva charakteristickú ohnivú dochuť. Silná a korenistá chuť je typická pre južný región Talianska, z ktorého pochádza táto saláma.
- PANCETTA MAGRETTA - bravčová rolovaná slanina s čiernym korením. Je jedinečná pre svoju arómu a jemnú chuť a tiež intenzívnu vôňu. Pýši sa svojou jedinečnosťou vďaka dokonalej rovnováhe medzi korením a arómami. Je solená a sušená , čím sa odlišuje od bežnej slaniny, ktorá je zvyčajne len údená. Pancetta je zbavená kôry a zrolovaná
- MOZZARELLA FIOR DI LATTE - rozdiel medzi mozzarellou a fiordilatte spočíva práve v mlieku, teda v surovine: fiordilatte sa vyrába iba z kravského mlieka, zatiaľ čo mozzarella sa vyrába zo 100% byvolieho mlieka. Povedať „mozzarella“ v skutočnosti nestačí: považuje sa to za neutrálny výraz, ako napríklad „cestoviny“. Fior di latte je hlavnou zložkou pravej neapolskej pizze. Nakrájaná na jemné prúžky sa dokonale roztaví, zostáva čisto biela a ťahá skvelé nite na pizzu.
- MOZZARELLA BURRATA - patrí medzi najjemnejšie a najlahodnejšie syry, zvonku pripomína čerstvú mozzarellu, ale burrata je vačok z mozzarelly, ktorý sa plní smotanou a kúskami trhanej syrovej hmoty stracciato. Veľmi príjemná chuť mlieka, masla a smotany.
- GRANA PADANO - tvrdý syr typu parmezán, Chránený je označením DOP, jeho príprava je presne určená podľa zákona. Je vyrobený z plnotučného kravského mlieka, zreje minimálne 9 mesiacov. Syr z Pádskej nížiny z provincií Piemont, Veneto, Emilia Romagna a Lombardia.
- SCAMORZA AFFUMICATA - údený ťahaný syr z juhu Talianska, vyrobený z kravského mlieka. Scamorza má nízky obsah tuku a polomäkku konzistenciu.
- GORGONZOLA - mäkký zrejúci syr s modrou plesňou zo severotalianskeho regiónu Lombardia. Jeho názov pochádza z dediny Gorgonzola, kde sa vyrába od roku 879. Syr Gorgonzola je vyrobený z kravského mlieka a je posiaty zelenkavými žilkami plesne penicillium glaucum. Zrie 3 až 4 mesiace.
- PECORINO - ROMANO - tvrdý slaný syr vyrobený z ovčieho mlieka. Patrí medzi najslávnejšie a najobľúbenejšie syry v Taliansku. Syr má smotanovú až syrovo-svetložltú farbu. Pecorino s dlhším zrením má vytvorenú kôrku syrovo-žltej farby rôznej hrúbky v závislosti na dĺžke zrenia. Výroba tohto syra je známa viac ako 2 000 rokov.